SYDKONFERENCE: Hvad er det kirker og kirkelige organisationer kan? 

5.-6. november 2024 inviterer CKU medlemsorganisationer og partnere til partnerskabskonference i Nairobi, Kenya.  

”Med konferencen forsøger vi at blive klogere på, hvad vi egentlig mener med kirkeligt udviklingssamarbejde. Hvordan forstår vi det selv og hvordan forstår vores partnere i Syd det,” fortæller Ravi John Christiansen fra CKU, som er en del af arbejdsgruppen bag konferencen.

”Vi har en ide om, at vi som kirker og kirkelige organisationer har en særlig rolle at spille inden for udvikling, men hvad er det for en særlig rolle – og hvordan kan den styrkes?,” spørger Ravi John Christensen.

Forventningen er, at CKU’s medlemmer og deres partnere på baggrund af konferencen får en bedre forståelse for, hvordan diakonale ressourcer – både synlige og usynlige – kan dokumenteres i projektaktiviteter, og hvordan ressourcerne giver trosbaserede organisationer en komparativ fordel, når det kommer til effektiviteten, rækkevidden eller bæredygtigheden af det udviklingsarbejde, der udføres af organisationerne.   

”Det konferencen kan gøre, er at facilitere en samtale, hvor input fra oplæg og fra partnernes lokale kontekster kan bruges aktivt. Vi håber derfor at samle projektpartnere til en diskussion af, hvordan diakoni integreres i deres organisatoriske identitet samt at identificere de diakonale ressourcer, der er indlejret i deres arbejde. Det skal gerne munde ud i, at vi sammen kan udvikle tilgange til øget fokus på diakoni, både strategisk og operationelt og altså som kirker og kirkelige organisationer får formuleret og vedligeholdt et fælles sprog, for hvordan vi arbejder,” fortæller Ann-Christina Gamillscheg, som også er en del af arbejdsgruppen.  

Konferencen er et skridt på vejen i arbejdet med sigtelinje 3 i CKU’s strategi for 2023-2027.