Klimanetværksmøde

28feb12:0015:00Klimanetværksmøde

Detaljer

DETALJER

Netværket for det grønne kirkelige udviklingssamarbejde afholder til første netværksmøde onsdag d. 28. februar kl. 12-15.

Første netværksseminar stiller skarpt på naturressourcer med særligt fokus på, hvordan en trosbaseret tilgang kan genopbygge harmoni mellem mennesker og natur. ”Gud så alt, hvad han havde skabt, og han så, hvor godt det var” (1. Mosebog 1,31). Han skabte en verden med overflod. En verden, hvor mennesker, natur og dyr levede i harmoni med hinanden. Gud satte mennesket til at forvalte over skaberværket. Et forvalterskab, der ikke giver mandat til at misbruge, overforbruge, udtømme og ødelægge, men et forvalteskab, der i symbiose med naturen, indretter sig efter naturens rammer og begrænsninger. Menneskets grådighed, korruption og overforbrug har medvirket til tab af biodiversitet, afskovning, degradering af jordkvalitet, forurening, klimaforandringer og voldelige konflikter. Overforbruget kommer en begrænset elite til gode, og forårsager stor skade for mennesker i det globale Syd. Lokalt sætter fattigdom og befolkningsvækst også naturressourcer under pres og bidrager til udtømning, øget fattigdom og voldelige konflikter. Ifølge WWF er landbrug alene ansvarlig for 80 pct af afskovningen globalt og bidrager med 52 pct til forringet jordkvalitet. Samtidig er det globale fødevaresystem ansvarlig for 70 pct biodiversitetstab.  

Naturressourcer er essentielle for menneskeheden i det globale syd; vand, jord, afgrøder, fisk og energi er afgørende for menneskelig eksistens. Hvordan kan vi i vores arbejde genopbygge harmoni mellem mennesker og naturen og have øje for både den sociale og miljømæssige dimension? Hvilken rolle spiller tro, kirkelige aktører og en trosbaseret tilgang til beskyttelse af både natur og mennesker?

Vi glæder os til at blive klogere på dette sammen med jer d. 28/2. Dagen byder på nedenstående program. Der vil blive sat tid af til erfaringsudveksling og gruppediskussioner, da vi med netværket i lige så høj grad gerne vil høre og lære fra hinanden.

Program:
11:45 Drop in på Bjælkeloftet.
12:00 Vi starter med frokost.
12:40 Introduktion til netværket og deltagere ved Annika Bach, CKU.
13-14 Teologiske refleksioner om økoteologi og beskyttelse af naturen v. Simon Christoffer Munch Fuhrmann, Teolog og præst.
14-14:55 En trosbaseret tilgang til arbejdet med beskyttelse af miljø og natur i det globale syd ved Chantal Elkin, Head of WWF’s Beliefs & Values Programme (BVP) /Verdensnaturfonden.
14:55 Afslutning og næste netværksmøde v. Ernst.

Mødet er fysisk og afholdes ved CKU: Peter Bangs Vej 5B, 2000 Frederiksberg

Tilmelding: aba@cku.dk SU 20. februar.

more

Tidspunkt

28/02/2024 12:00 - 15:00(GMT+02:00)

Opening hours Mon-friday 9-16

Peter Bangs Vej 5B / 2000 Frederiksberg

Get newsletter

Contact us at cku@cku.dk

Download our Privacy Policy here

Do you have a complaint?