Nyt projekt skal styrke sårbare unge i Nicaragua

CKU har netop bevilget 200.000 kroner til at træne 100 ungdomsledere og øge den mentale sundhed hos 400 sårbare unge i det mellemamerikanske land.

Af Svend Løbner, freelancejournalist

Vold er en del af hverdagen i Nicaragua. Børn og unge vokser op i hjem præget af vold og overgreb. Hvert år indberettes ifølge Amnesty International 30.000 tilfælde. Det afføder en voldskultur, der føres videre til næste generation.

Et nyt projekt tager nu fat ved nældens rod og styrker børnenes og de unges robusthed og mentale sundhed. Projektet støttes med 200.000 kroner af Center for Kirkeligt Udviklingssamarbejde (CKU).

Over det næste halve år vil 100 ungdomsledere blive trænet i at hjælpe børn og unge til at reagere mere hensigtsmæssigt på frustrationer. Det sker gennem organisationen Viva Nicaragua og et netværk af 20 lokale ungdomsgrupper. Gennem workshops og personlig rådgivning vil over 400 børn og unge få direkte hjælp til at gøre sig fri af voldsspiralen.

Når projektet er slut i efteråret, vil børnene og de unge blive integreret i de eksisterende mandenetværk og familiekomitéer.

Viva arbejder både i Nicaragua, Honduras, Filippinerne og Zimbabwe. Indsatsen i Nicaragua går ud på at ændre den kultur, som legitimerer brugen af vold mod børn og unge i hjemmet og i det offentlige rum. Gennem aktiviteter og kampagner lærer børnene og de unge, hvad de selv kan gøre, hvis de bliver udsat for vold eller hvis de ser andre blive det. Hjælpearbejdet sker i tæt samarbejde med lokale myndigheder.

Læs mere om Viva på www.viva.dk.