Verdensmålene

Som kirker og kirkelige organisationer har vi en forpligtelse til at handle på den uretfærdighed, vi oplever. Men det kan være udfordrende – for hvor skal man begynde? Verdensmålene er et godt sted, for de sætter netop rammen for lokal handling med global påvirkning.

Sammen med Folkekirkens Nødhjælp, Det Mellemkirkelige Råd og ADRA Danmark har vi udgivet Verdensmålsbogen, som indeholder refleksioner over, hvad Bibelen og kristendommen har at sige om de enkelte Verdensmål. Temaerne er langt fra nye for kirken, men forhåbentlig kan denne bog inspirere til nye vinkler, tanker og handling.

CKU har i samarbejde med ADRA Danmark, Folkekirkens Nødhjælp og e-læringsplatformen FABO også udviklet et online-kursus om, hvordan man kan skabe handling med udgangspunkt i Verdensmålene. Handlingsmaterialet kan bruges af alle, der gerne vil gøre en forskel og være med at gøre verden til et bedre sted gennem fælles handling – om du bare er dig, eller I er flere og et større frivilligt fællesskab.

Desuden har vi udviklet nogle værktøjer, der gør det nemmere at integrere Verdensmålene i selve projektarbejdet. Se listen over ressourcer nedenfor.

Ressourcer

Relaterede nyheder

Nyt Verdensmålssite opfordrer kirkelige organisationer til handling