Stop sult

Kirkelige organisationer arrangerer spare-låne-grupper, der øger lokalbefolkningens muligheder for at skaffe nye afgrøder og husdyr.

Kirker og kirkelige organisationer inspireres af bønnen i Fadervor: ”Giv os det brød, vi har brug for i dag.” (Bibelen 2020). Bønnen bedes i flertal. Det betyder, at vi har et medansvar for, at andre end os selv bliver mætte.

Samtidig er underernæring et stigende problem i verden. Mennesker får simpelthen ikke de kalorier, proteiner, vitaminer og mineraler, som de har brug for.

Årsagerne kan være klimaforandringer, væbnede konflikter og udbredt fattigdom. Der er altså brug for at bekæmpe fattigdommen samtidig med at der ydes en målrettet indsats for et bæredygtigt landbrug. 

Kirkelige organisationer har et vidt forgrenet kirkenetværk i udviklingslande, der kan organisere grupper, der sammen sparer op og låner ud til fx nye afgrøder eller husdyr og promoverer nye klimaintelligente landbrugsmetoder.

Hent RIPAT-manualen og læs mere på www.mikrofinans.dk.


I videoerne herunder kan du se eksempel på, hvordan en af vores medlemsorganisationer arbejder for at stoppe sult. Se Projekt U-landshjælp til Selvhjælps (PULS) landbrugsprojekter i Tanzania.