Årsmøde i CKU: Kan kirkerne redde klimaet?

Medlemsseminar og generalforsamling i Vejle den 14. og 15. juni.

Tørke, skovbrande og oversvømmelser er nogle af de konsekvenser, menneskeskabte klimaforandringer har – og mange af konsekvenserne opleves især i det globale Syd. Som kirker og kirkelige organisationer har vi et særligt ansvar for at være gode forvaltere af skaberværket.

På vores årlige medlemsseminar sammen med DMR inviterer vi derfor til en hel dag med fokus på, hvordan vi kan bruge vores etablerede samarbejder, vores vidt forgrenede folkelige forankring og kirkelederes indflydelse i det globale Syd til at engagere os i kampen for et bedre klima.

Vi får besøg af stemmer fra både Syd og Nord: Meteorolog Michael Jarnvig og klimaekspert Mattias Söderberg introducerer temaet, vi skal høre erfaringer fra Østafrika om, hvordan kirkelederes indflydelse kan gøre en forskel, og Biskop Henrik Stubkjær og Biskop Thomas fra Egypten vil inspirere til, hvordan vi med afsæt i teologien kan gå til spørgsmålet om klima.

Tid og sted:

Seminarne finder sted mandag den 14. juni og starter kl. 12.30 med en fælles frokost på Vejle Center Hotel. Næste dag den 15. juni er der som sædvanlig generalforsamling i CKU, hvor vi bl.a. vil drøfte status på vores langsigtede strategi og 2-årige arbejdsplan.

Vi glæder os over, at vi igen i år kan mødes fysisk på Vejle Center Hotel på trods af restriktionerne, og ser frem til et par festlige og faglige dage i vores fællesskab om kirkeligt udviklingssamarbejde.

Tilmeldingsfrist er fredag d. 4. juni kl. 12.00.

Links:

  • Du kan finde flere detaljer om årsmødet i invitationen her.
  • Det spændende seminarprogram med alle oplægsholdere finder du her.
  • Dagsorden for CKUs generalforsamling finder du her.