Seks bevillinger under CKU-puljen og en enkelt under ToRF-vinduet ved årets sidste ansøgningsrunde

Ved efterårets bevillingsrunde er der søgt om projektstøtte svarende til næsten 12,5 mio. kr. fra CKU-puljen, hvor der ved denne runde er ca. 4,5 mio. kr. til uddeling, mens der under Vinduet for Tros- og Religionsfrihed er søgt om projekter til godt 9 mio. kr., mens der er 2 mio. til uddeling denne runde. Hvordan bevillingerne er fordelt, kan læses her.

IAS har fået en bevilling på 1.221.039 kr. til projektet ’Turkana Climate Change Resilience Project’ i Kenya. Projektet har til formål at støtte Turkana-samfundet med langsigtede løsninger på at opbygge samfundets modstandskraft mod klimaændringernes påvirkninger, især tørke, vandmangel og ressourcebaserede konflikter mellem landsbyer. Projektet retter sig mod statslige og ikke-statslige aktører, religiøse ledere og erhvervslivet i landsbyerne for at sikre, at samfundene i konflikt får adgang til vandkilder, modstandsdygtige landbrugsmetoder og diversificerede indkomstkilder. Formålet er også at etablere konfliktløsningsmekanismer og styrke advocacy-grupper, der kan påvirke politikker relateret til tørkehåndtering, vandressourcefordeling og bæredygtig forvaltning af jordbrugsarealer.

VIVA Danmark har fået bevilget 1.250.000 kr. til projektet ’Safer futures for children: overcoming violence and harmful norms in at-risk families’ i Honduras. Projektet har til formål at skabe en mere sikker fremtid for børn ved at adressere vold og skadelige normer i udsatte familier i Honduras. Projektet vil styrke familier og kapacitetsudvikle skoler og kirker til at være støttende miljøer for børn. Fokus vil være på at etablere kirker som ’sikre rum’ og engagere kirkerne som forandringsagenter. Det forventede resultat er, at børn og familier beskyttes og reetableres gennem inddragelse af fx lokale myndigheder og civilsamfund. Desuden vil projektet gennem fortalervirksomhed arbejde for at fremme multisektorielt samarbejde og forbedre rammer, der prioriterer børns mentale sundhed.

Kirkernes Integrationstjeneste har fået bevilget 913.012 kr. til projektet ’Championing Restorative Child Justice in Zambia’. Formålet med projektet er at sikre bedre rammer for børn i retssystemet; både børneforbrydere, ofre, vidner og udsatte børn i de fattige samfund i Lusaka og Ndola-distrikterne i Zambia. Projektet vil gennem fortalervirksomhed arbejde for at fremme forbedrede standarder gennem implementeringen af børneretsbestemmelserne i Zambias nye børnelov. Projektet vil kapacitetsudvikle nøgleaktører i retssystemet, fx dommere, politi og socialarbejdere. Projektet vil desuden tilbyde gratis juridisk bistand til 600 berørte børn.

Spedalskhedsmissionen har fået bevilget 1.174.447 kr. til projektet ’Partnership with LDPOs for Building Resilient Communities (BRC)’ i Bangladesh. Projektet har til formål at styrke rettigheder og social retfærdighed for mennesker med spedalskhed og handicap gennem kapacitetsopbygning af deres organisationer (LDPOs) som civilsamfundsaktører. Samtidig vil projektet udvikle færdigheder inden for klimatilpasning. Fokus vil være på at give selvhjælpsgrupper og lokale udviklingsorganisationer adgang til offentlige midler og programmer samt styrke kvindeligt lederskab gennem træning i køn, ledelse og fortalervirksomhed. Projektet vil også styrke lederes evner til at facilitere klimatilpasning og modstandsdygtighed, mens lokale organisationer støttes i at identificere og ansøge om midler fra nationale og internationale donorer.

Fremtid og Håb har fået en bevilling på 497.104 kr. til projektet ’Unmarried Young Mother´s Empowering in Rukwa Region, Tanzania, Phase II’. I dette projekt vil Fremtid og Håb nå 150 fattige mødre mellem 14 og 28 år og deres 300 børn. Projektet har til formål at give mødrene life skills, erhvervsuddannelse og et sted at høre til. En af læringerne fra det første UYME-projekt er at ved at sikre mødrene bedre vilkår får de mulighed for at give en sundere og mere sikker opvækst for deres børn. I denne nye fase af projektet vil det være vigtigt med mere støtte og et højere niveau af økonomiske færdigheder, så mødrene selv kan sikre en indkomst.

Dansk Kherwara-Mission har fået bevilget 471.823 kr. til projektet ’Beyond the Cycle: Addressing menstrual challenges faced by girls in Rwandan villages’. Piger i landdistrikterne i Rwanda står overfor mange udfordringer under deres menstruation, hvilket har en betydelig indvirkning på deres uddannelse, sundhed og velbefindende. Beyond the Cycle er et transformativt projekt, der fokuserer på at styrke piger og unge enlige mødre, så de kan fortsætte deres uddannelse og andre aktiviteter, også under menstruation. Projektet vil nå 280 skolepiger og 200 landsbypiger i alderen 8-14 år samt 50 unge enlige mødre i Ntende landsby, i alderen ca. 13-25 år. Projektet omfatter uddannelse, oplysning og rådgivning for at bekæmpe udfordringer som utilstrækkelig adgang til menstruationsprodukter, dårlige sanitetsforhold, stigmatisering og skadelige kulturelle overbevisninger.

Under Vinduet for Tros- og Religionsfrihed har Mission Afrika fået bevilget 2.694.842 kr. til projektet ‘Peace Please’ I Cameroun. Projektet fremmer fred, tros- religionsfrihed og social samhørighed i det nordlige Cameroun, med fokus på underdistrikterne Mora, Kolofata og Tokombere, områder der er påvirket af religiøse spændinger og Boko Haram. Det styrker religiøse ledere, traditionelle høvdinge og lokalsamfundene til at arbejde for tros- og religionsfrihed og løse konflikter gennem interreligiøse komiteer og fællesskabsaktiviteter.

Ved denne ansøgningningsrunde blev projekter bevilget med mindst 76 point for A-projekter, mindst 58 point for B-projekter, mindst 79 point for TA-projekter og minst 62 point for TB-projekter.