Ny pulje for Verdensmål-ildsjæle

Unge der vil arbejde med Verdensmål kan nu søge penge gennem en ny pulje.

Sidder du med en idé til hvordan man kan arbejde med et verdensmål, men mangler penge til at komme i gang? Så er der hjælp at hente.

Det er nu muligt at søge penge fra en pulje der giver støtte til konkrete Verdensmåls-handlinger.

Puljen kan søges af lokale grupper. Fx menighedsgrupper, spejdere, genbrugsfrivillige, skoler mv. på max 30 år. Projektets aktivitet skal ikke kun være målrettet ansøgernes egen gruppe, men skal i stedet række ud i samfundet.

Man kan søge en del af puljen på 5.000 kroner pr. projekt, og man kan ansøge fra 10. januar til 1. april.

Puljen er oprettet af Folkekirkens Nødhjælp, ADRA Danmark (Adventistkirkens udviklings- og nødhjælpsorganisation), Center for Kirkeligt Udviklingssamarbejde og Folkekirkens mellemkirkelige Råd som står bag udgivelsen af Verdensmålsbogen og handlingssitet Verdensmål og handling – en udgivelse som de har fået Blumes ærespris på 25.000 kroner for. Disse penge omdannes nu til den pulje der støtter nye Verdensmål-projekter.

”Vores formål med bogen og siden har været at skabe lokalt engagement og handling for Verdensmålene. Og vi ved, hvor langt en gruppe unge i en kirke, spejdere eller på en højskole kan komme med et forholdsvis lille beløb, når de lægger deres energi og engagement oveni. Derfor har vi valgt, at pengene skal ud og bruges der, hvor engagementet og effekten er allerstørst,” lyder det fra organisationerne bag initiativet.

De Verdensmål-handlinger, som modtager støtte via verdensmål-puljen, vil blive offentliggjort ved et event i Folkekirkens Nødhjælps telt på Himmelske Dage i Roskilde 2022. Mere information herom følger.

Er man interesseret i at høre mere om Verdensmål-handlingssitet, afholdes der webinarer d. 25. januar og d. 10 februar. Disse webinarer vil være med til at give en enkel og praktisk forståelse i hvordan man konkret kan arbejde med Verdensmålene i en lokal sammenhæng.

Læs om webinarer, handlingsmateriale om Verdensmålene og hent ansøgningsskema her.

Læs mere om Blumes mindelegat her.

For mere information, kontakt:

Signe Lund Christensen, Kommunikationschef I ADRA Danmark
Telefon: +45 2372 8225 / email: sigchr@adra.dk

Birthe Juel Christensen, Chefkonsulent i Folkekirkens Nødhjælp
Telefon: +45 2970 0632 / email: bjc@dca.dk

Nyt Verdensmålssite opfordrer kirkelige organisationer til handling